Promenad i det vackra vädret! :)

Om en timme ungefär ska jag gå ut på en promenad i det
härliga vädret! Ska bli riktigt skönt!
Sedan blir det iväg och handla ingredienser till en kantarell och köttfärspaj.
har aldrig gjort det innan så det ska bli intressant om den smakar!

Jag gillar att laga mat och oftast lyckas jag så det ska nog inte bli några problem
dessutom hittade jag ett jättegott recept på nätet.

här e d!

Kantarell- och köttfärspaj
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
50 g  smör, rumstemperat
4 dl  vetemjöl
1,5 dl  mjölk
2 tsk  bakpulver
Fyllning:
500 g  blandfärs
2 st  gula lökar eller stora schalottenlökar
0,5 liter  kantareller
2 klyfta(or)  vitlök
  salt och peppar
  olja till stekning
5 dl  crème fraîche
4 msk  majonnäs
4 dl  riven ost
 
Gör så här:

Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.

Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen.

Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.

Täcket:
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.

 Visst låter det gott!!

Jag bakade ju bröd häromdan och det ska vi ha till och en god sallad! Smarrigt!! :)



 


Kommentarer
Postat av: Jenlen

Hej..Va gott det lät.Hur blev det sen då? :)

Japp det hade vi kunnat gjort om, vore kul att ses någongång när jag åker till gbg föresten..

Hoppas du får en bra söndag!

2009-09-20 @ 09:49:07
URL: http://jenlen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0